Много настойчиво се налага тезата, че българите не искат избори. Тя

...
Много настойчиво се налага тезата, че българите не искат избори. Тя
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Изборите не са трагедия, каквато се опитват да ни представят

Много упорито се налага тезата, че българите не желаят избори. Тя е много неоснователна.

 

Това сподели пред БНР Румяна Бъчварова, социолог, някогашен вицепремиер и министър на вътрешните работи в ръководството на ГЕРБ, както и някогашен дипломат в Израел.

 

Резултатите, регистрирани от социолозите, са отражение на твърдите ядра, само че има маса от хора, която следва да направи своя избор, разясни тя.

 

Гражданите се оказват по-мъдри от политиците, когато се стигне до действителен избор, съобщи Бъчварова в предаването " Преди всички ".

 

" Не знам имало ли е действителни договаряния ", уточни тя за сегашните политически турбуленции. По думите ѝ е проблем, че " в толкоз значими преговори от двете страни вземат участие хора на разнообразни политически равнища ".

 

" Ако има продължение на договарянията, това би трябвало да стане с нови лица, които не са натрупали негативи ", изрази позиция Румяна Бъчварова.

 

Според нея, в случай че има схващане по общите въпроси и че не би трябвало да се стига до избори, има разновидности – " може да се мисли и за програмно държавно управление до края на годината, без политически лица, само че на това равнище на връзките ще е мъчно ".  

 

" Няма опция за нещо стабилно и работещо, в случай че няма най-малко доверие. А това, което чухме в прав текст е, че те са похарчили своето доверие. "

 

Кризата дава късмет на ПП-ДБ да натрупат опит в сериозни моменти, счита Бъчварова. Новите партии би трябвало да се учат в придвижване и доста къси периоди, добави тя.

 

В отговор на въпрос кое е по-добро: избори или държавно управление, социологът означи, че " съставянето на ново държавно управление е въпрос на политическа зрялост ", а в механизма на съглашението " има доста точни решения ".

 

" От друга страна, изборите не са тази покруса, която се пробват да ни показват. Изборите са решението, което минава в ръцете на жителите, откакто политиците не са съумели да го вземат. Не е толкоз ужасно да отидем на избори. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР